Alexander Dresen doet het weer

De louche ‘internetondernemer’ Dresen heeft net als Pyis en De Saeger een sliert faillissementen (en, zoals vermeld, ook een correctionele veroordeling) op zijn kerstok. Na zijn laatste faillissement – dat van Lexor bvba op 15/11/2011 – verdween Dresen met de noorderzon richting Rusland (hij is de zoon van een Belgische vader en Russische moeder).
Sinds 2001 is Dresen betrokken, als zaakvoerder, bij niet minder dan zes faillissementen: Netconsult (4/12/2001), Viralco (19/4/2004), Urban X Development (27/4/2004), After The Hype (30/3/2007), LNM Media (13/4/2010) en Lexor (15/11/2011).

Momenteel loopt er in België minstens één en wellicht meerder gerechtelijke onderzoeken tegen hem (sommige verkeren weliswaar nog steeds in de fase van vooronderzoek), vooral maar niet uitsluitend in verband met zijn faillissementen. Het is zeer de vraag of Dresen zich ooit nog zal moeten verantwoorden voor de Belgische justitie gezien hij vandaag in Rusland leeft.

Het ziet er trouwens naar uit dat hem in de voormalige Sovjet-republiek andermaal gelukt is wat hij ook al eerder in België vermocht: het vertrouwen winnen van inversteerders. In ons land stak Big Bang Ventures in 2002 niet minder dan 600.000 euro ROIcast, een geesteskind van Dresen. Enkele maanden later werd Dresen aan de deur gezet toen Big Bang Ventures, die inmiddels hoofdaandeelhouder was geworden, achterhaalde dat Dresen, in het geniep en met hun centen, zijn nieuwste geesteskind place.to.be/chat.to.be verder aan het ontwikkelen was (met Russische programmeurs) en bovendien op grote voet leefde op kosten van de onderneming.

De gespecialiseerde website Cruchbase weet te melden het Amerikaanse investeringfonds Atlas Venture 500.000 dollar investeerde in Zingl, Dresen zijn nieuwste geesteskind. Misschien kan Atlas Venture zijn licht eens gaan opsteken bij branchegenoot Big Bang Ventures en daar wat meer tekst en uitleg vernemen over de strapatsen van de internetentrepreneur met ‘negen levens’ – net zoals een kat. De meeste van die gewezen levens houdt hij vandaag trouwens angstvallig verborgen. Zo rept hij op zijn huidige LinkedIn-profiel met geen woord over tal van zijn geflopte voormalige professionele initiatieven.

Het ziet er trouwens naar uit dat Dresen aan zijn Zingl-avontuur reeds één nieuwe gebrouilleerde relatie heeft overgehouden: die met Brice Le Blevennec, een topman van het Belgische beursgenoteerde (op de Alternext-markt van Euronext) internetbedrijf EMAKINA. Le Blevennec was ten persoonlijke titel, via zijn voor dat doel opgerichte bvba Zingle, betrokken als consultant en chief technology bij Zingle.mobi. Dat is de voorloper van het huidige Zingl, het nieuwste geesteskind van Dressen. Naar onze informatie ging Dresen aan de haal met de op kosten van de Belgische bvba Zingle (en dus in feiten van Le Blevenec) ontwikkelde technologie van Zingle.mobi om ze onder te brengen in ‘zijn’ nieuwe project: Zingl. De gelijkenis tussen de namen van beide initiatieven - op één letter na - is, volgens die zelfde bronnen, een bewuste poging tot misleiding. In tegenstelling tot het huidige Zingl was Zingle (wiens webstek Zingle.mobi was, die van Zingl is Zin.gl) echter enkel een Facebook-applicatie en dito pagina. Brice Le Blevennec regeerde niet op telfonische en schriftelijke (via e-mail) pogingen om tekst en uitleg over deze nieuwe strapats van serial gefailleerde en zakelijk schuinmarcheerder Alexander Dresen die op de loop voor het Belgische gerecht, curatoren en schuldeisers zich schuilhoudt in Rusland – zoals bekend het mekka voor malafide ‘ondernemers’.

Meer artikels over Alexander Dresen:

- De negen levens van Alexander Dresen (LNM Media)
- LNM Media (Alexander Dresen) failliet en dan toch niet. Binnenkort weer wel ?
- LNM Media (firma van Alexander Dresen) vraagt gerechtelijke reorganisatie aan)
- De 'Open brief' van Alexander Dresen aan mij: het smakeloze en onbetamelijke voorbij
- De geheim(zinnig)e band tussen Alexander Dresen en Zingle.mobi

19/4/2012 door Marc Ernst

Weblog van Marc Ernst

 
'Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden' (Johan Anthierens)

'Uit het botsen der gedachten ontstaat het licht' (John Stuart Mill)

'Je mag je niet laten doen door het crapuul' (Wannes Van de Velde)

op marcernst.com
www (via google)

Blogroll

Onderstaande, Belgische, (alfabetisch gerangschikte) blogs behoren tot mijn ‘favorieten’. Want ze steken met kop en schouder uit boven de middelmaat in het genre. Wie denkt dat zijn/haar blog eveneens in kwalitatief opzicht bovenmodaal is, en dus aanspraak kan maken op een vermelding, mag me dat laten weten.