Michel D'Hooghe alias Pietje de leugenaar

Het is godgeklaagd dat voetbalbobo Michel D'Hooghe vorige dinsdag ongestoord, zonder het minste weerwoord, zijn nummertje mocht komen opvoeren, lees: zijn prietpraat mocht komen debiteren, bij Phara terwijl het heel de dag al duidelijk was dat hij uit zijn nek kletste.

Vanaf 15 uur had de Antwerpse vaccinoloog Pierre Van Damme op alle radiojournaals die dag immers al verklaard dat er niets van aan is van het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) inentingen aangeraden heeft voor clubs die internationale wedstrijden spelen. Dat was nochtans wat D'Hooghe zonder blozen beweerde bij Phara. Van Damme adviseert de WGO op internationaal niveau en heeft zitting in de commissie van de WGO die over dergelijke beslissing gaat.

Vandaag pikt de pers (o.a. De Standaard) de verklaring van Van Damme op. En in Het Laatste Nieuws van vandaag bevestigt WGO-woordvoerder Gregory Härt de juistheid van de stelling van Van Damme. En dus de leugenachtigheid van de bewering van D'Hooghe. 

En alsof dat nog niet volstond, brengt journalist Tom Cochez in  De Werktitel dokter D'Hooge de doodsteek toe, ontmaskert hem als iemand met een nogal problematische relatie met de waarheid (minder diplomatisch wordt zo iemand wel eens een pathologische leugenaar genoemd). Ook D'Hooges verhaaltje over de factuur voor de inentingen van de Club Brugge spelers blijkt niet te kloppen. Liegen is natuurlijk geen overtreding van de eed van Hippocrates. Wanneer nagelt De Morgen-columnist en sportkenner Hugo Camps op zijn welgekende wijze deze potsierlijk Pinokkio-fuguur eens genadeloos aan de schandpaal ? Vandaag hekelde Camps alvast de prima dona-allures van de voetballers van Anderlecht en Club Brugge. Met de schuldige medeplichtigheid van hun bestuur bekwamen die een voorkeursbehandeling: een inenting tegen de Mexicaanse griep. En dat terwijl ze niet als risicogroep worden beschouwd door griepcommissaris Van Ranst en de WGO dat ook niet adviseert te doen. De 'klassenstrijd' woedt inderdaad onverminderd voort, ook anno nu. En niet enkel in de fabrieken.

12/11/2009 door Marc Ernst

Weblog van Marc Ernst

 
'Zonder dwarsliggers kunnen de treinen niet rijden' (Johan Anthierens)

'Uit het botsen der gedachten ontstaat het licht' (John Stuart Mill)

'Je mag je niet laten doen door het crapuul' (Wannes Van de Velde)

op marcernst.com
www (via google)

Blogroll

Onderstaande, Belgische, (alfabetisch gerangschikte) blogs behoren tot mijn ‘favorieten’. Want ze steken met kop en schouder uit boven de middelmaat in het genre. Wie denkt dat zijn/haar blog eveneens in kwalitatief opzicht bovenmodaal is, en dus aanspraak kan maken op een vermelding, mag me dat laten weten.